20 jaar 2,18%! rentevast NHG Neem contact op voor informatie of een afspraak!
Bel 075 - 670 55 66 of mail

Hypotheekadvies ›› Hypotheekbemiddeling

Tijdens de hypotheekbemiddeling verzamelen we alle documentatie die de banken vereisen voor de aanvraag van een hypotheek. Vervolgens vragen we bij één of meer banken een offerte aan. Als een bank een offerte uitbrengt, dan betekent dit in de praktijk dat zij u als klant accepteren voor een hypotheek. Als de offerte binnen is - dit duurt een aantal dagen en soms wel enkele weken - dan komt u langs om te tekenen en is het "rond".

Alles doorlopen?

Bij Hypotheek Advies Noord Holland is er altijd een tweede persoon die uw dossier bekijkt en controleert. Maar het adviesgesprek en de hypotheekbemiddeling blijft mensenwerk. Voor u tekent adviseren wij om de checklist hypotheekadviesgesprek van de AFM door te lopen. Op die manier weet ook u zeker dat we geen zaken vergeten zijn.

Waarom de offerte soms op zich laat wachten

Een hypotheek wordt aangevraagd voor een groot bedrag. De bank verstrekt dit bedrag niet zomaar en wil uw dossier grondig bekijken. Het is logisch dat daarvoor de tijd wordt genomen, óók als het druk is. Vooral bij zelfstandigen kan de aanvraag van een hypotheek wat langer duren, omdat de jaarstukken moeten worden geanalyseerd. De doorlooptijd van de offerteaanvraag verschilt bovendien per bank. Sommige banken werken sneller dan andere. Niettemin houden wij de doorloopsnelheid

Wat als ik word afgewezen?

Soms moeten we bij de hypotheekaanvraag de grenzen opzoeken. Bijvoorbeeld als u een woning wilt aankopen voor een prijs die iets hoger ligt dan wat u net kunt lenen. Of als de jaarcijfers van een zelfstandige discutabel zijn. Bij Hypotheek Advies Noord Holland zien wij het als een uitdaging om ook deze moeilijke dossiers succesvol te sluiten. Door een goed onderbouwd advies naar de bank te schrijven, bereiken we vaak meer.

Maar.. Het lukt niet altijd. Soms gaat de bank niet akkoord met de situatie en wordt er geen offerte uitgebracht. We kunnen dan werken aan een oplossing om de hypotheek toch rond te krijgen, of we proberen het bij een andere bank. Dit hangt af van de situatie.

Informatie over de nazorg ››