20 jaar 2,18%! rentevast NHG Neem contact op voor informatie of een afspraak!
Bel 075 - 670 55 66 of mail

Diensten ›› Starter - alleen kopen

Leuk dat u op uzelf wilt wonen! En ja, natuurlijk zijn er mogelijkheden. Kopen is altijd beter dan huren, zeggen wij altijd. Het is vaak ook nog beter betaalbaar.

Minimumvoorwaarde

De belangrijkste minimumvoorwaarde voor een hypotheek is dat u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd heeft en dat uw werkgever een intentieverklaring wil afgeven. In deze verklaring staat dat hij het contract in principe wil verlengen (zie ook het model werkgeversverklaring).

Voordelen

Alleen kopen en verhypothekeren heeft als voordeel dat het uit elkaar gaan met uw eventuele partner geen consequenties heeft voor de hypotheek of het huis. De partners zijn met andere woorden vrij om uit elkaar te gaan. Wel is het verstandig om via de notaris een samenlevingsovereenkomst met elkaar te sluiten waarin afspraken staan over het samenwonen en eigendom van de spullen.

Nadelen

Het zou wel kunnen dat u als alleenkoper niet het bedrag kunt lenen dat u graag zou willen. De hypotheek wordt immers aangevraagd op één salaris of één ondernemingswinst. Een oplossing hiervoor is om vooraf zelf te sparen, om een schenking van uw ouders te vragen of om uw ouders garant te laten staan.