20 jaar 2,18%! rentevast NHG Neem contact op voor informatie of een afspraak!
Bel 075 - 670 55 66 of mail

Diensten ›› Starter - samen kopen

Als u samen met uw partner een woning wilt kopen, dan is veel meer mogelijk als jullie beiden een inkomen hebben. Het komt erop neer dat u en uw partner meer kunnen lenen en een duurdere of grotere woning kunnen kopen. Of u kiest ervoor om alsnog klein te wonen en meer geld over te houden voor leuke dingen. Kortom: samen beter leven.

Minimumvoorwaarde

Als u meer wilt lenen, dan is de belangrijkste minimumvoorwaarde voor een hypotheek dat u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd heeft en dat uw werkgever een intentieverklaring wil afgeven. In deze verklaring staat dat hij het contract in principe wil verlengen (zie ook het model werkgeversverklaring).

Voordelen

Samen kopen en verhypothekeren heeft als voordeel dat u meer kunt lenen of maandelijks meer geld overhoudt. De hypotheek wordt immers aangevraagd op twee salarissen en/of één ondernemingswinsten. Daarnaast is het risico bij arbeidsongeschiktheid kleiner, omdat de bestedingsruimte vaak groter is.

Nadelen

Samen kopen heeft ook nadelen. Het uit elkaar gaan met uw eventuele partner heeft namelijk direct consequenties voor de hypotheek of het huis. De partners zijn met andere woorden niet vrij om uit elkaar te gaan. Het is altijd verstandig om afspraken hierover vast te leggen in een samenlevingsovereenkomst. Lees hierover meer op de pagina "Uit elkaar".