20 jaar 2,18%! rentevast NHG Neem contact op voor informatie of een afspraak!
Bel 075 - 670 55 66 of mail

Diensten ›› Uit elkaar

Als u uit elkaar gaat, dan zijn er twee opties: één van u blijft bewoner, of het huis wordt verkocht.

De woning verkopen

Uit elkaar met overwaarde op de woning

Als u samen een hypotheek wilt, en de hypotheek is lager dan de waarde van uw woning (er is sprake van overwaarde), dan is er geen probleem als de woning in relatief kort tijdsbestek kan worden verkocht. Wij hebben goede contacten met verkoopmakelaars die snel uw woning kunnen verkopen. Neem contact met ons op voor interesse. Koopt u na een echtscheiding binnen drie jaar een ander huis, dan moet u wel uw deel van de overwaarde uit de echtelijke woning inbrengen in uw nieuwe huis. Anders krijgt u over dit bedrag geen hypotheekrenteaftrek.

Uit elkaar met onderwaarde

Als u uit elkaar wilt en de hypotheek is hoger dan de waarde van uw woning (er is sprake van onderwaarde), dan is er wel een probleem. Dit probleem kan bij nieuwe hypotheken worden afgedekt door een hypotheek met NHG te sluiten. Onder specifieke voorwaarden vergoedt NHG de restschuld die door verkoop bij onderwaarde ontstaat; wij kunnen dit voor u regelen. Heeft u momenteel een hypotheek zonder NHG, dan moeten we voor uw specifieke situatie bekijken wat we voor u kunnen betekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

Blijven wonen

Blijft u in het huis wonen en is er sprake van onderwaarde, dan vergoedt uw vertrekkende ex-partner naar rato zijn of haar aandeel in de woning én de onderwaarde. Bij overwaarde wordt de overwaarde gedeeld, maar moet u wel uw ex-partner uitkopen om zijn of haar gedeelte van de woning te verkrijgen.