20 jaar 2,18%! rentevast NHG Neem contact op voor informatie of een afspraak!
Bel 075 - 670 55 66 of mail

Diensten ›› Verhuizen

Veel hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om een hypotheek mee te nemen naar een volgende woning. Dat is met name aantrekkelijk als u voor langere tijd een laag rentepercentage heeft afgesproken of vanwege de hypotheekvorm, zoals een (bank)spaarhypotheek.

Nieuwe hypotheekaanvraag

De geldverstrekker zal het meeverhuizen van de hypotheek behandelen als een nieuwe hypotheekaanvraag. Aan de hand van onder meer uw huidige inkomen en de marktwaarde van uw nieuwe woning wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor de hypotheek.

Duurdere woning en hogere hypotheek

Kiest u ervoor om uw hypotheek mee te nemen naar een volgende woning en heeft u per saldo een hogere hypotheek nodig? Dan moet het aanvullende gedeelte van de lening ook worden afgesloten bij de huidige geldverstrekker. Een andere aanbieder zal dit ontbrekende deel niet willen financieren, omdat hij hiervoor niet voldoende zekerheid ontvangt.

Intakegesprek

Vaak heeft men bij hun oude woning niet alleen een hypotheek, maar ook een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) of spaarrekening eigen woning (SEW). Deze is fiscaal aan de hypotheekschuld gekoppeld. Gaat u verhuizen en sluit u uw nieuwe hypotheek bij een andere geldverstrekker? Dan kunt u het al opgebouwde vermogen in principe (belastingvrij) meenemen naar een nieuwe KEW of SEW. Dit heet fiscaal geruisloze voortzetting.