20 jaar 2,18%! rentevast NHG Neem contact op voor informatie of een afspraak!
Bel 075 - 670 55 66 of mail

Diensten ›› Ziekte en overlijden

Arbeidsongeschiktheid en hypotheek

Voor arbeidsongeschiktheid kan een verzekering worden afgesloten die het verminderde inkomen aanvult. Hieraan wordt aandacht besteed tijdens het hypotheekadviesgesprek.

Arbeidsongeschiktheid en NHG

Heeft (of sluit) u een hypotheek met NHG en heeft (of krijgt) u als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van uw partner betalingsproblemen, waardoor u tijdelijk niet meer in staat bent uw woonlasten te betalen, dan kunt u in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit (klik voor informatie). De hypotheekverstrekker zal dan middels een rekenmodel toetsen wat u met uw actuele inkomen maximaal kunt betalen. Het gedeelte van de hypotheeklast dat u nog wel kunt betalen, dient u ook daadwerkelijk te betalen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Risico's van overlijden dekken met een verzekering

Bij alle hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering verplicht, maar het is ook verstandig. Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit, indien de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. De verzekering wordt meestal afgesloten voor de nabestaanden. Door de uitkering wordt de achterblijvende partner in staat gesteld om de hypotheek (al dan niet gedeeltelijk) af te kunnen betalen.

Dalende premie

Er zijn verschillende uitkeringen mogelijk. Bij een zogenoemde "gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering" blijft het verzekerd bedrag gelijk. Maar het is ook mogelijk de hoogte van het verzekerd bedrag jaarlijks te laten dalen, zodat u ook minder premie gaat betalen. De daling kan met een vast bedrag (lineair) of met een vast percentage (annuïtair). Een dalend bedrag is vaak voldoende omdat de hypotheek ook wordt afgelost.